Megy
(Avenina´s Bandanna Bessie)

 

Kirjoittanut omistaja Anne Naukkarinen

 

Megy, tuo elämäni koira ja sielunpuolikkaani tuli täyttämään suuremman vinttikoiran paikkaa silloiseen whippet-laumaamme. Ajatuksena oli, että saisimme uskollisen ystävän sekä vahti- ja harrastuskoiran samassa paketissa – ja Megy on täyttänyt toiveemme paremmin kuin osasimme odottaakaan.

Tämä pieni unkarilaistyttö astui taloomme lopputalvesta 2009 ja sopeutui laumaan muitta mutkitta. Se oli erittäin herkkä lukemaan kaikkia ympärillään ja osasi käyttäytyä kaikin puolin fiksusti heti kättelyssä. En muista mitään mitä se olisi pentuaikanaan tuhonnut. Jos se joskus erehtyi hieman kengän nauhaa maistamaan, se oli puhdas vahinko ja saman tien siirryttiin sallittuun tekemiseen kun sellaista vaihtoehtoa esitettiin.

Megy on ollut jo hyvin pienestä asti sielunpuolikkaani – se toimii kuin ajatus, sormia napsauttamalla saan sen huomion ja kädenliikkeestä tai katseesta se tietää mitä siltä haluan (paitsi jos kyseessä on metsästysviettiä nostattava tilanne). Olemme reissanneet paljon alusta lähtien, eikä se ole ollut Megylle missään vaiheessa ongelma. Se oli vajaat 8 kuukautta vanha kun matkasimme ensimmäistä kertaa autolla Eurooppaan 1,5 viikoksi, mikään ei sitä sielläkään hetkauttanut.
Megy pitää omaa laumaansa tärkeimpänä asiana maan päällä. Ja se on tietynlainen viilipytty vieraiden koirien kanssa ja näyttää mielestään sopivan tutuille ihmisille kauniin hymynsä. Se innostuu kyllä leikkimään ja juoksemaan porukassa (kuin myös viihdyttää itse itseään), mutta iholle tulevat innokkaat yksilöt se pitää mieluusti pienen matkan päässä ennen kuin lämpiää treffiyritykselle. Tässäkin asiassa oli poikkeus – Megy on Primada Full-pentueen (s.21.5.2012) emä ja pentueen innokas isä Futi (HU Ch HU JCh Cserihegyi Elfogod) teki neitoon (ja myös minuun) heti ensi näkemältä vaikutuksen. Oliko osa syy siinä, että Megyllä oli kiima, en tiedä, mutta pariskunta löysi yhteisen sävelen saman tien!

Megy oli aivan mahtava synnyttäjä ja pennuilleen mitä loistavin emä, sukuunsa tullut. 10 pennun synnyttämiseen meni melko tarkalleen vain 4 tuntia, ilman apuja.
Kotona sillä on edelleen seuranaan kaksi lastaan (uros ja narttu), jotka se pitää sopivasti ruodussa muun lauman kanssa. Kohdatessaan jo pesästä lentäneitä sisaruksia, on sen tehtävä selväksi jokaiselle ”ettei kotiin ole enää tulemista kun olet kerran pois lähtenyt”. Mutta silti se innostuu leikkimään ja juoksemaan nuorison kanssa hetkeä myöhemmin.

Megy on perheelleen yhtä tärkeä kuin perhe Megylle. Mistä olisimmekaan jääneet paitsi ilman tätä raidallista ajatusten lukijaa? Toivottavasti meillä on vielä pitkä taival yhteisiä polkuja tallattavana.